Har hun noget tøj på?

posted by: Julie Rugaard

24 Comments »

IMG_2951Angsten begynder at melde sin ankomst, allerede i det øjeblik jeg tænder computeren. Jeg skal skrive mit første indlæg på min blog. En blog, der har været over et år undervejs. Argumenterne har været endeløse. Både dem for og dem imod, at jeg skulle begynde at blogge.

Dyret på den ene skulder hvisker: – Hvad har jeg at tilbyde? Hvorfor skulle folk gide, at læse om mig og mit liv? Kan jeg overhovedet skrive en ærlig beretning, når jeg ind i mellem ikke engang kan huske hvad jeg har foretaget mig natten forinden. I et univers, hvor sixpacks opstår på bare otte dage, og hvor alle er smukkere end gennemsnittet, hvad har jeg da at tilbyde?

Dyret på den anden skulder afbryder: – Ja, selvfølgelig er jeg interessant. Jeg spiller koncerter for mange tusinde mennesker. Hænger ud med mere eller mindre kendte mennesker. Jeg har solgt 200.000 plader. Jeg er lige så smuk som gennemsnittet, sød og klog. Og jeg er skide god til at lave mad! Det kan folk godt li’ at læse om. Men vigtigst af alt, så har jeg en masse dyrt betalte indsigter, jeg kan dele ud af. Hvorfor skulle jeg ikke være mindst lige så interessant, som resten af kvinderne, der blogger? – Ofte om ting, som jeg finder så umådeligt ligegyldige…

Så er det, at den lille dreng melder sig på banen – bagerst i min bevidsthed. Der har han boet, siden jeg var en meget ung pige. Og med halvt åben mund, er han en konstant trussel om, at jeg til enhver tid kan blive afsløret i, at jeg ”ikke har noget tøj på”. Jeg kender ham godt. Han er en røvirriterende lille lorteunge, og det er på tide, at jeg beder ham skride af helvedes til. Hvad er det lige for inkompetencer, jeg er bange for, han afslører? Og hvad så, om jeg ind i mellem falder igennem. Hvad så om Kejserinden faktisk skulle vise sig at være nøgen? Og hvis jeg stiller mig nøgen foran ham og skriger: Her er jeg! Uden fine rober. Almindelig og ualmindelig. Smuk i nogens øjne, og gammel og grim i andres. Indsigtsful i ét perspektiv og naiv i et andet. HER ER JEG – NØGEN OG PRÆCIS SOM GUD HAR SKABT MIG! Hvad er da det værste, der kan ske? Han kan kun gøre mig noget, hvis jeg lader som om, at jeg er andet og mere, end jeg i virkeligheden er. Så da beslutningen om, at jeg skulle have en blog blev taget, var det samtidig en beslutning om, at den skulle være ærlig, -nøgen!

Her er lidt at starte på: Jeg er vokset op med en enlig mor, med meget få midler, i et socialt boligbyggeri. Det er længe siden, jeg var ung, smukkere end gennemsnittet og blåøjet. Tiden som popstjerne var tæt på at tage livet af mig flere gange, min sjæl har til tider været dybt korrumperet, og mit hjerte har været knust mere og flere gange, end hvad godt er. Jeg har kendt for mange mænd, jeg har dukket for meget alkohol og jeg har taget for mange stoffer. Jeg har gentagende gange overskredet mine grænser i en sådan grad, at jeg til sidst var tæt på grænseløs. Jeg har troet at lykken kunne findes i en seks liters Belvedere, på den rigtige natklub, ved det rigtige bord, i det rigtige selskab. Jeg har såret mennesker, der stod mig allernærmest, og jeg er blevet såret af mine allernærmeste.

Men jeg er også blevet klogere. Jeg har lært at se skønheden i det simple og jeg har fundet kærligheden i sin reneste og mest ægte form, da jeg fødte min datter. Arvævet fra de mange sår, har ikke gjort mit hjerte hårdt, men robust. Nedturene og min til tider hårde opvækst, har ikke knækket mig, men givet mig en indsigt i, og empati for, andre mennesker, hvad end de kommer fra den ene eller den anden socialklasse. Og jeg er et bedre menneske, fordi jeg har set det meste.

Så har jeg noget tøj på? Det vil jeg lade dig bedømme, hvis du fremadrettet vælger at læse med på min blog. Èn ting er i hvert fald sikkert – Det kommer ikke til at handle om mit tøj, men om det der findes inden under.

Kærlig hilsen

Julie

24 Comments
 1. Tom Rasmussen

  Tror ikke du har tøj på , godt indlæg bliv ved med det

  Reply

 2. Winnie Brandt

  Wauw… Sikken en fin blogger debut :-) Du har fanget min interesse og jeg følger dig meget gerne :-) Kender dig ikke personligt – men du er et fint og dejligt menneske, føler jeg ❤

  Reply

 3. Jannick

  Hmm synes sq du starter godt ud, glæder mig til at læse mere

  Reply

 4. Hanne Nielsen

  Pas nu på dig …….

  Reply

 5. Camilla Andersen

  Så smukt skrevet.. Smuk som du er både inderst og yderst!!
  Kender dig mest fra dengang tilbage i teenage årene.. Syntes du var den mest fantastiske, sjove, sprudlende, smukke, “voksne”, intelligente, kærlige osv veninde man kunne ønske sig!! Og sødeste Julle Skat, TAK!! 1000 tak fordi du har været med til at gøre mig til den jeg er idag!!
  Jeg mindes tit alt det vi har oplevet sammen, både som teenager, men også starten af din karriere, som Blå Øjne!
  Hvis jeg skulle skrive om alle vores oplevelser kunne jeg jo skrive en roman.. Mhhhm det kunne da måske blive en bestseller..

  Reply

 6. Cecilie Harboe

  First like 😉 Hehe

  Jeg gider godt læse din blog. Jeg er vild med at du tør dele dine tanker -især fordi du er en af de få, der rent faktisk både kan tænke i de dybere lag og få det formuleret så man risikerer at blive klogere på sig selv eller måske lidt klogere på dig ❤️

  Reply

 7. Jørgen Kristensen

  Hej Julie. Glæder mig virkelig til at følge din blog. Du lyder som et hudløst ærligt og afklaret menneske

  Reply

 8. kh

  Jaaa. husker da du konstant var på stoffer, og skabte dig tåbeligt 5 ud af syv aftener…..så nej du har intet at tilbyde….. på ingen måde

  Reply

  • Julie

   Kære X
   Jeg er ked af, hvis det er sådan du har oplevet mig. Det har nu aldrig været så massivt! Men jeg respekterer, at det er sådan du oplevede mig, og jeg ønsker dig alt det bedste livet har at tilbyde fremover.
   Kærlige Hilser
   Julie

   Reply

 9. Anette Zenon

  Kære Julie!
  Da jeg mødte dig og arbejdede sammen med dig i en svær periode af dit liv, vidste jeg ikke engang, at du var “kendt”. Ja faktisk faldt ti-øreren ikke engang, da vi blev FB venner – og jeg da godt nok bemærkede, at der var flere der kaldte dig “Blå øjne” :-) For det var da rigtig nok, at du havde blå øjne.
  For mig var du Julie slet og ret. Jeg har været meget priviligeret og oplevet en meget reflekteret, nysgerrig, ærlig og sårbar smuk sjæl. Jeg vil nyde at læse dig dele ud af dine varme, relevante og dybe reflektioner – med eller uden tøj på! 😉
  I kærlighed – Anette Zenon

  Reply

 10. The good stuff hideout

  Du er alt andet end en dumb blonde og jep, de ar man har gør en meget mere forstående og empatisk, så skriv løs for pokker da!
  <3

  Reply

 11. Philip

  Tillykke julie. Du kan mere med ord og følelser end gennsnittet. Det bakker jeg gerne op om! Pøj pøj.

  Reply

 12. Julie

  Til alle jer, der har kommenteret: – Jeg værdsætter hvert eneste anslag med hele mit hjerte.
  TAK – Også til de få, der tester mig. Det bliver jeg kun stærkere af <3

  Reply

 13. Ane

  Sådan, Julie! Fantastisk start. Rørende, ærlig og meget, meget dig. Så længe du er dig selv på denne blog gør du den 100% læseværdig. Glæder mig til at følge dig her- nu det ikke kan være anderledes. Mange hilsner fra Ane a.k.a Miss Hotbuns a.k.a. Conchita Wurst Impersonator

  Reply

  • Julie

   Og for evigt min helt egen…. REMOTEGIRL <3 Tak, Ane! Du er savnet big time :-)

   Reply

 14. Per

  Kære Julie

  Først og fremmest tillykke med “starten på et nyt kapitel” – De første skridt er ofte de sværeste men ikke desto mindre de meste spændende :)

  Ta’ rejsen som en ny bog, gå ikke i andres fodspor og for hvert kapitel du er kommet igennem så gør status og nyd det… ENJOY :)

  Ser frem til nye linier på bloggen…

  Kh.
  Per

  Reply

 15. Helle Jensen

  næ næ, du har ikke noget tøj på, og skriv du bare videre, vil læse det med stor fornøjelse.

  Reply

 16. Sarah Grünewald

  Hej DIG!!! Kæmpe stort Tillykke! Du er ærlig og jeg nyder dine fine formuleringer! Tak! Glæder mig til mere fra dig

  Reply

 17. Thomas Bøkman Jacobsen

  Hej Julie

  Har lige fået læst din nye blog og synes det er hamrende frimodigt skrevet.
  GODT!
  Du er nemlig et forbillede for mange kvinder på din samme alder, men måske endnu mere overfor yngre piger som drømmer om den verden som du har været en del af.
  Derfor er det fedt, at du itager dig rollemodellen og politisk ukorrekt blæser rustning og facade af helvede til.
  Du véd nemlig hvordan livet kan være i overhalingsbanen(kender dig ikke, men læser mange af dine opdateringer på FB).
  Du har bestemt været een af de heldige som kom igennem ungdommens vildskab, – ja som du skriver med mange ar på sjæl og hjerte, – men med krop og sind intakt.
  Noget må du have gjort korrekt og det bliver spændende at følge dine blogs for jeg er sikker på, at rigtig mange kvinder, unge piger og mødre til døtre – vil kunne finde råd og vejledning til deres eget liv og deres unge poder.

  Hvor er det berigende og stærkt, at du fortæller om en tid med stoffer for det er der rigtig mange mennesker som har til fælles med dig, men det er de færreste som har modet til at stå ved deres eget liv – desværre!

  Glæder mig til at læse mere :)))

  – – –

  Til den anonyme svagpisser:
  Kom videre med dit liv!
  Du lyder som om du er traumatiseret pga et afslag på scoring, eller at hun har scoret din udkårne, eller på et mere perifert plan har haft succes, hvor du har trukket nitten.
  Tyndt, at du gemmer dig, men du var måske selv den lede pusher som solgte dit lort til højre og venstre uden omtanke på konsekvenserne for brugerne, for hvor har du ellers din store viden fra?

  Reply

 18. Janni

  Smukke smukke Julie
  Jeg vil glæde mig til at følge din blog, du har altid haft en stor plads i mit hjerte og det er der intet der ændre. Jeg har altid haft fornemmelsen af, du nok skulle nå dine mål i livet og du er jo godt på vej. Jeg kan bruge dine gode energier til selv at nå mine. Hvis bare jeg havde den råstyrke du besidder, den kommer nok.
  Tillykke med din blog søde Julie

  Reply

 19. Sarah

  Kære Julie,

  Det er modigt at stå frem med alt hvad man er. Mange tør det ikke engang privat og du gør dig sårbar over for enhver, også anonyme, der ikke selv tør risikere noget. Jeg får nok ikke læst din blog men ønsker dig god skrivning. Jeg er sikker på, du har meget på hjertet og du kan sikkert gøre en forskel for mange.

  Reply

 20. Karin Østerby

  Altså søde Julle. Har aldrig fulgt en blogger før, men da jeg så at du ville blogge, ja så skal jeg også prøve det, for dine tanker og søde kommentarer, har altid rørt mig på en speciel måde. Bloggen idag…?.. God læsning!!!!

  Reply

 21. Bettina molbech

  Kære Julie
  Fed blog!! Dejligt læsning!! Nu kender jeg dig fra før “blåøjne” og kan huske jeg følte du var et skønt menneske, lige min kop te, desværre kom vi ikke videre, men syntes lige du skulle ( og andre ) at du altid har haft varme tanker fra mig af. Og hvem laver ikke fejl, ja de få ihvertfald ikke mere viden! Hatten af, ja f*** af med det hele, for en varm hjertet person som du er!!
  Knus hende der delte spejl og sang med dig.. Hvis du husker

  Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *